Espresso koffiebonen

Zijn espresso koffiebonen andere koffiebonen dan normale koffiebonen? Hoewel veel mensen denken dat espresso bonen een speciaal soort koffiebonen zijn, klopt dit niet. Espresso koffie is een bereidingswijze en hoe donker of licht een koffie ook gebrand is, of welke koffiebonen je ook gebruikt er kan altijd een espresso mee gemaakt worden.

Espresso is dus een bereiding waarbij heet water onder hoge druk door (vers) gemalen koffie geperst wordt. In Italië noemt met een espresso koffie een "caffè". Een goede espresso heeft een intense smaak en een dikke, bruine crema die vetten en suikers bevat. Ondanks de krachtige smaak bevat een espresso koffie minder cafeïne dan een kopje filterkoffie.

Beste espresso bonen

Wat zijn dan nu de beste espresso bonen? Er is niets zo persoonlijk als smaak en smaken verschillen natuurlijk. De één houdt van een stevige, krachtige espresso en de andere wellicht van een zachte, romige espresso. Let bij de aanschaf van goede espressobonen in ieder geval op de volgende punten:

  1. Koop altijd verse koffiebonen; De versheid van de koffiebonen speelt een hele belangrijke rol bij het bereiden van een goede espresso. Koffiebonen die nog geen 2 maanden oud zijn bevatten veel meer geur- en smaakeigenschappen dan koffiebonen die al een paar maanden in het schap liggen. Controleer dus altijd of er een branddatum op de verpakking staat. Bovendien zorgen verse koffiebonen voor een veel mooier resultaat in je kopje; een espresso met een dikke, romige cremalaag.
  2. Arabica espresso bonen; Arabica koffiebonen zijn complexer en verfijnder qua smaak en zijn niet bitter. Ondanks hun verfijne smaak kan een 100% arabica espresso koffie ook krachtig en pittig zijn.
  3. Maal je koffiebonen zelf; (voor) gemalen koffie is maar beperkt houdbaar. Gemalen koffie verliest binnen 15 minuten al een groot deel van zijn geur- en smaakeigenschappen. Maal dus altijd je bonen voor gebruik en nooit meer dan je nodig hebt.

Espresso koffiebonen kopen

verse espresso koffiebonen kopen

Waarom kan ik bij jullie dan aparte espresso koffiebonen kopen? Heel simpel, wij hebben voor jou diverse koffiesoorten gemengd om zo tot een heerlijke basis te komen voor de bereiding van een espresso koffie. Onze espresso koffie bonen zijn op smaak gemelangeerd zodat ze niet alleen als espressokoffie goed tot hun recht komen, maar ook perfect geschikt zijn voor het gebruik in volautomaten. Tevens zijn onze espressobonen goed geschikt als basis voor melkspecialiteiten zoals cappuccino's en latte macchiato's. Ook in melk blijven onze espresso koffiebonen goed overeind. Geniet dus van lekkere, verse espresso koffiebonen, met zorg geselecteerd en ambachtelijk gebrand.

Bekijk ook eens ons assortiment single origin koffiebonen Ook met deze koffiebonen kun je een heerlijke espresso koffie, lungo of cappuccino maken! Kun je niet kiezen? Probeer dan eens een proefpakket.

Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.