Reviews

Based on 3085 reviews
82%
(2532)
15%
(468)
2%
(64)
0%
(13)
0%
(8)
De Espresso Grande Alta...... heerlijk!

De Espresso Grande Alta, meer dan alleen een kop koffie! Wat dacht je van een koffiechoc met daarbij een zelfgemaakte koffie chocoladelikeur en een homemade gebakje? Een terrasje pikken, dat doen wij in onze achtertuin.

Goede melkkan, wel met de hand afwassen

Eind januari (nu dus 8 maanden in gebruik) heb ik deze melkkan gekocht. Ik was direct onder de indruk, de vorm van de kan zorgt er echt voor dat je makkelijker en beter melkschuim maakt. De matzwarte vormgeving is ook echt prachtig.

Een nadeel, er zat ook een briefje bij, dat het kannetje niet geschikt is voor de vaatwasser. Dit stond helaas niet op de site vermeld. De eerste maand heb ik het ding netjes met de hand afgewassen. Daarna heb ik het kannetje natuurlijk gewoon de vaatwasser ingegooid. Ging een tijdje goed. Tot de matzwarte coating af begon te bladderen.

Nu dus toch maar de RVS variant gekocht, deze is wel vaatwasmachinebestendig. Conclusie: was je deze kan netjes met de hand af ga dan voor de matzwarte. Toch liever de vaatwasser gebruiken? Kies dan voor RVS.

Meteen de goede keuze gemaakt

Op aanraden van een vriend een bestelling bij Fasscino geplaatst. De Emporio was zijn favoriet. Nu is het ook die van mij! Meteen de goede keuze gemaak dus.
Zowel voor espresso als lungo uitermate geschikt. Krachtige en volle smaak, maar niet heel apart of uitgesproken. Zal daarom zeker gewaardeerd worden door anderen. Tot nu toe 100% goedkeuring van mijn bezoek!

Ps. bij de foto was de crema-laag nog niet helemaal bijgetrokken ;-)

Dé Fascino topper

Diverse bonen geprobeerd, maar dit is écht onze favoriet! De versheid en constante kwaliteit van elke zending dragen daar voor een belangrijk deel aan bij. Zelfs met een relatief eenvoudige set (Gaggia MDF in combinatie met de Lelit PL41EM Anna) is het resultaat altijd perfect.

Favoriet

Wij houden ervan om verschillende koffiebonen uit te proberen, maar daarnaast hebben we ook een constante boon nodig die gewoon lekker is. Dat is deze Italiano geworden. Een lekkere chocolade smaak, vooral als cappuccino favoriet bij ons.

Heerlijke Colombia La Sirena!

Heerlijke, goed gebalanceerde koffie Colombia La Sirena heeft een zachte, volle smaak met zoete fruittonen. We drinken deze heerlijke koffie uit de cafetière.

Good quality filter

It’s nice that I finally found a filter that is good quality! Filter is fine sought to have black tea!

Heerlijk, elke dag!

Sterk maar heerlijk en vooral de geur na het malen! Onmisbaar in de ochtend maar ook in de middag. Goed te combineren met melk.

Een koffie die en lekker en veelzijdig is.

Ik gebruik deze koffie inmiddels geruime tijd voor espresso, cappuccino en koffie Amercano. In alle gevallen blijft de koffie zeer goed overeind.
Vaak hoor ik zeggen, wat heb jij toch lekkere koffie.
Zelf merk ik dat deze koffie niet verveeld terwijl ik graag ook andere soorten probeer maar in dit geval hou ik deze voorlopig aan.
Ik gebruik deze koffie met mijn Lelit Bianca V3 machine.

Lekkere volle koffie!

Drink een cappuccino en daar zijn deze bonen uitermate geschikt voor! Lekkere volle koffie met een prima sterkte en een mooie crèmelaag

KvdM Mei: El Salvador

Lekkere zachte koffie, helaas komen vooralsnog voornamelijk de zwarte thee smaken door en nog niks van het steenfruit. Mogelijk is de koffie nog iets te vers of het recept nog niet optimaal.

22gr medium/fijn gemalen koffie
400gr kokend water (Quooker)
2,5 min brew tijd
~1 min drawdown tijd

Bittere smaak, maar mooie crema

Een zeer sterk bittere smaak.
18g koffie in en 36g koffie in 30 seconden uit.
Wel mooie crema maar enorm bitter van smaak.
Hou meer van een zachte koffie die zowel puur als cappuccino kan gedronken worden.

Lekker maar even wennen

Lekkere koffie, maar ik denk dat ik het volledige potentieel er nog niet uit heb gehaald. Maar toch: in de cappuccino variant helemaal goed. Als espresso mis ik nog de beloofde zoetheid in de koffie die ik bij andere varianten wel heb ontdekt. Desondanks een fijne koffie.

Lekkere koffie met karakter

Erg goed als filterkoffie. Uit de French Press niks bitter en toch smaakvol!

fijne kop

Mooi gemaakte kop. Qua grondstoffen en ook qua looks. Past goed onder het espresso apparaat op mn werk :)

Italiano favoriet

De Italiano bonen zijn mijn favoriet. Samen met gestoomde melk vormt het een heerlijke combinatie waar ik met volle teugen van geniet.

Lekker, maar variabel?

De eerste maal dat ik deze koffie had de veruit lekkerste koffie sinds tijden. Deze keer viel het wat tegen. Wellicht andere batch of iets andere factor; hoe dan ook het kostte mij het hele zakje om de espresso lekker te krijgen. Voldoende was ie zeker, maar perfectie was dit keer ver weg.

J
Initio Mild
J.v.G.
Hernieuwd huwelijk met heerlijke koffie

Een half jaar geleden deze budget mild al eens gehad; toen bleef deze wat vlak. Deze keer nog beter mijn best gedaan om uiterste te halen uit de koffiebonen: succes. Tikje fijner malen, iets meer tijd gunnen in de doorloop en deze espresso en cappuccino is fantastisch.

Stevige allrounder voor alledag

Om de zoveel tijd wissel ik de bijzondere koffies af met deze stevige Italiaan. Heerlijk als basis voor cappuccino en even bruikbaar als vlotte espresso. Die vergt wel aandacht om perfect te krijgen, de Italiano is vergevingsgezind bij een melkdrank.

Proefpakket deca

Door aanschaf nieuwe machine eerst( handig) proefpakket geprobeerd en nu blijven we de comumbia tumbaga decaf bestellen.Super van smaak 😋

Heerlijke koffie

Na een aantal koffie’s te hebben geprobeerd is Peru Monteverde het blijvertje. Heerlijk zachte en volle smaak, zeker niet te bitter naar mijn smaak. De bonen doen het goed in mijn Sage piston automaat. En ze blijven lang genoeg lekker in de coffeeVac/tightvac bewaarbakken.

Niet te evenaren smaak!

De bonen van Emporio zijn niet te versmaden….
De smaak en sterkte van de koffieboon overtreft vaak de de cappuccino’s buiten de deur!
Daarbij de geweldige service en het meedenken van Lieke!

Heerlijk i.c.m. melk bereiding

Meerdere keren al besteld inmiddels. Gebruik de bonen voor espresso zetmethode. Om als espresso te drinken zijn ze lekker maar niet bijzonder. Maar bij gebruik voor een cappuccino komen ze echt tot hun recht. Wellicht mijn favoriete bonen voor cappuccino's tot nu toe. Gebruikt recept is 18.5 gr in, 37gr out, 26-28 sec.

Goede vervanger van de Bella

Na een lange tijd toch maar eens iets anders geprobeerd. initio mild is een lekkere vervanger van de Bella die we voorheen bestelden. Maar wil je net iets meer pit, dan is oa de Bella geschikt, maar voor ons voor gewoon een lekker bakkie is dit een prima vervanger die net iets goedkoper is. Juiste branding, mooie crema en mooi in balans kwa smaak. Lekkere zacht en soepele americano! 👍🏻
Ps kort uitstapje naar de concurrentie was geen succes: alles veel te donker gebrand, veel te veel oliën die vrij kwamen en door de donkere branding weinig echte smaak te ontdekken (bitterheid overheerste).
Dat boontjes branden doen ze bij fascino toch wel heel erg goed hoor! 👍🏻😎

D
Vero Classico
D.v.d.S.
Goed voor beginners

Een lekkere koffie waar je smaken van chocolade en noten in terug kunt vinden. Ook erg lekker in cappuccino.