Reviews

Based on 3151 reviews
82%
(2595)
15%
(475)
2%
(61)
0%
(12)
0%
(8)
Heerlijk!

Goede koffie hoeft niet duur te zijn! De vero classico is een superlekkere koffie. Wordt vers bezorgd. Wij vinden het heerlijk.

Keuze

Fijn om zo opzoek te kunnen gaan naar je eigen favorieten.
Dit met een mooi apparaat en kopjes maakt het een heerlijke beleving.

Ontdekkingsreis

Opzoek naar een lekkere en eerlijke koffie. De proefpakketten zijn een goede oplossing om op ontdekkingsreis te gaan. De Peru Monteverde en de Guatemala Finca Chabila zijn ons goed bevallen. Ik zelf vind Sumatra Orang Utan het lekkerst als espresso. Espresso La Morelia valt iets minder in de smaak. Maar smaken verschillen en is voor iedereen anders, gelukkig maar. Wij maken onze koffie met een automaat.
De service ervaring met Fascino is ook goed bevallen. Er is inmiddels al weer nieuwe koffie bij Fascino besteld, om onze ontdekkingsreis naar goede koffie voort te zetten.

Voor ieder wat wils...

Wij waren op zoek naar een nieuwe boon voor in ons apparaat. Via familie zijn we op deze gekomen en hebben we twee van deze pakketten besteld. De koffie komt in goede verpakking aan met duidelijke labels. Daar zijn in andere reviews nog wel goede foto's van te vinden.
Wij knippen de labels uit en houden zo bij wie welke koffie een plusje en een minnetje geeft. Want wij weten naar verloop van tijd nooit meer welke we nou lekker vonden en welke niet. Dat is dus een tip!

We zijn heel tevreden over het product en de levering was perfect!

Even kijken welke het gaat worden, maar die gaan we zeker bij fascino bestellen.

Waanzinnige diepgang

Na jaren klant te zijn geweest bij fascino een jaar of 1,5 geen koffie meer besteld, gelukkig weer teruggekomen.. na de baratza encore gereinigd te hebben, de welvertrouwfde aromaboy weer eens verwonnen met versgemalen peru monteverde. Wat een pareltje dit, intense diepgang met een romige smaak van geblakerde pruimen, ietwat zoetig en doordrinkbaar. Jawel dit is een blijvertje, bij de juiste temperatuur ruik je iets van zoethout maar schijn bedriegt, wanneer de drinktemperatuur dan daat is kan je je lol op.. een heerlijke koffie die me doet terugdenken aan mn rondreis door zuid amerika, ook nog eens snel verzonden zoals ik altijd gewend was, ja ik ben blij dat ik weer terugben.

Vers gebrand! Een openbaring!

Ruim 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste espresso machine en ik heb duizenden malen koffie gezet met zeer wisselende resultaten. Dat de kwaliteit van de koffie de belangrijkste rol speelt in de beleving van het uiteindelijke kopje koffie leerde ik bij het Koffie Cultuur Centrum ((Nu Brasil Coffee) in het jaar 2000. De eigenaar verkocht een eigen blend, vers gebrand bij een koffiebranderij in Italië. Niet veel later had ik een Rancilio Silvia waarmee ik de heerlijkste 'Caffé' leerde zetten.
Recent besloot de espressomachine uit de mottenballen te halen en te laten nakijken. Door gebrek aan onderhoud en 10 jaar stilstand is deze machine een onderdelen donor geworden en wacht ik op een nieuwere gereviseerde Silvia. Om de feestdagen niet zonder koffie te zitten heb ik een leenmachine en het proefpakket van Fascino, een gouden combinatie. Samen met mijn gasten hebben we de verschillende blends uitvoerig geproefd, in de vorm van espresso, lungo en cappuccino. Zo kwamen de voorkeuren van een ieder duidelijk naar voren en het was duidelijk dat vers gebrande bonen écht een must zijn voor een goede smaakbeleving.

Heerlijk

Voor de echte koffie drinker een verademing eindelijk is goeie koffie te vinden om van te genieten. Zolang het kan blijf ik deze koffie drinken love it.

Super leuk

Super leuk verjaardag cadeautje. Mijn favoriete koffie met heerlijke koekjes die zeker in de smaak zijn gevallen. Mooiste wat er bij was het persoonlijk geschreven kaartje het geeft net dat beetje extra. Heerlijke koffie met lekkere koekjes.

Terug naar bonen!

Na 2 jaar nespresso weer terug naar de bonen!! En wat een verschil! Heerlijk!! Geen seconde spijt en heerlijke koffie van deze bonen!

De Espresso Grande Alta...... heerlijk!

De Espresso Grande Alta, meer dan alleen een kop koffie! Wat dacht je van een koffiechoc met daarbij een zelfgemaakte koffie chocoladelikeur en een homemade gebakje? Een terrasje pikken, dat doen wij in onze achtertuin.

Goede melkkan, wel met de hand afwassen

Eind januari (nu dus 8 maanden in gebruik) heb ik deze melkkan gekocht. Ik was direct onder de indruk, de vorm van de kan zorgt er echt voor dat je makkelijker en beter melkschuim maakt. De matzwarte vormgeving is ook echt prachtig.

Een nadeel, er zat ook een briefje bij, dat het kannetje niet geschikt is voor de vaatwasser. Dit stond helaas niet op de site vermeld. De eerste maand heb ik het ding netjes met de hand afgewassen. Daarna heb ik het kannetje natuurlijk gewoon de vaatwasser ingegooid. Ging een tijdje goed. Tot de matzwarte coating af begon te bladderen.

Nu dus toch maar de RVS variant gekocht, deze is wel vaatwasmachinebestendig. Conclusie: was je deze kan netjes met de hand af ga dan voor de matzwarte. Toch liever de vaatwasser gebruiken? Kies dan voor RVS.

Meteen de goede keuze gemaakt

Op aanraden van een vriend een bestelling bij Fasscino geplaatst. De Emporio was zijn favoriet. Nu is het ook die van mij! Meteen de goede keuze gemaak dus.
Zowel voor espresso als lungo uitermate geschikt. Krachtige en volle smaak, maar niet heel apart of uitgesproken. Zal daarom zeker gewaardeerd worden door anderen. Tot nu toe 100% goedkeuring van mijn bezoek!

Ps. bij de foto was de crema-laag nog niet helemaal bijgetrokken ;-)

Dé Fascino topper

Diverse bonen geprobeerd, maar dit is écht onze favoriet! De versheid en constante kwaliteit van elke zending dragen daar voor een belangrijk deel aan bij. Zelfs met een relatief eenvoudige set (Gaggia MDF in combinatie met de Lelit PL41EM Anna) is het resultaat altijd perfect.

Favoriet

Wij houden ervan om verschillende koffiebonen uit te proberen, maar daarnaast hebben we ook een constante boon nodig die gewoon lekker is. Dat is deze Italiano geworden. Een lekkere chocolade smaak, vooral als cappuccino favoriet bij ons.

Heerlijke Colombia La Sirena!

Heerlijke, goed gebalanceerde koffie Colombia La Sirena heeft een zachte, volle smaak met zoete fruittonen. We drinken deze heerlijke koffie uit de cafetière.

Good quality filter

It’s nice that I finally found a filter that is good quality! Filter is fine sought to have black tea!

Heerlijk, elke dag!

Sterk maar heerlijk en vooral de geur na het malen! Onmisbaar in de ochtend maar ook in de middag. Goed te combineren met melk.

Een koffie die en lekker en veelzijdig is.

Ik gebruik deze koffie inmiddels geruime tijd voor espresso, cappuccino en koffie Amercano. In alle gevallen blijft de koffie zeer goed overeind.
Vaak hoor ik zeggen, wat heb jij toch lekkere koffie.
Zelf merk ik dat deze koffie niet verveeld terwijl ik graag ook andere soorten probeer maar in dit geval hou ik deze voorlopig aan.
Ik gebruik deze koffie met mijn Lelit Bianca V3 machine.

Lekkere volle koffie!

Drink een cappuccino en daar zijn deze bonen uitermate geschikt voor! Lekkere volle koffie met een prima sterkte en een mooie crèmelaag

KvdM Mei: El Salvador

Lekkere zachte koffie, helaas komen vooralsnog voornamelijk de zwarte thee smaken door en nog niks van het steenfruit. Mogelijk is de koffie nog iets te vers of het recept nog niet optimaal.

22gr medium/fijn gemalen koffie
400gr kokend water (Quooker)
2,5 min brew tijd
~1 min drawdown tijd

Bittere smaak, maar mooie crema

Een zeer sterk bittere smaak.
18g koffie in en 36g koffie in 30 seconden uit.
Wel mooie crema maar enorm bitter van smaak.
Hou meer van een zachte koffie die zowel puur als cappuccino kan gedronken worden.

Lekkere koffie met karakter

Erg goed als filterkoffie. Uit de French Press niks bitter en toch smaakvol!

fijne kop

Mooi gemaakte kop. Qua grondstoffen en ook qua looks. Past goed onder het espresso apparaat op mn werk :)

Italiano favoriet

De Italiano bonen zijn mijn favoriet. Samen met gestoomde melk vormt het een heerlijke combinatie waar ik met volle teugen van geniet.

J
Initio Mild
J.v.G.
Hernieuwd huwelijk met heerlijke koffie

Een half jaar geleden deze budget mild al eens gehad; toen bleef deze wat vlak. Deze keer nog beter mijn best gedaan om uiterste te halen uit de koffiebonen: succes. Tikje fijner malen, iets meer tijd gunnen in de doorloop en deze espresso en cappuccino is fantastisch.