koffiesoorten

Koffiesoorten, welke koffiesoorten zijn er eigenlijk allemaal?

Koffiesoorten is een begrip dat je op twee manieren kunnen opvatten. Welke koffiesoorten er allemaal zijn ligt aan de vraag of je wilt weten welke soorten koffie je kunt zetten of welke koffie soorten er over de hele wereld groeien. De vraag welke koffiesoorten er zijn is dus niet zo simpel als je misschien dacht maar we helpen je graag verder.

Soorten koffie naar zetmethoden

Als we gaan kijken welke bekende bereidingsmethoden / zetmethoden er zijn om koffie te zetten dan zou je kunnen zeggen dat dit ook soorten koffie zijn, eigenlijk gaat het dus over de verschillende manieren om koffie te zetten en niet over de soorten koffie die je in de natuur aantreft.

Denk bijvoorbeeld aan de bereiding van een Espresso, Cappuccino of Latte Macchiato.

Verschillende soorten koffie

We kunnen koffiesoorten ook vergelijken naar botanische variëteiten. Er zijn immers heel veel verschillende botanische variëteiten te vinden die allemaal hun eigen smaak bieden. Hoewel er zoals gezegd heel veel verschillende soorten koffie zijn binnen de “Coffea” familie (de botanische hoofd groep van de koffieplant) worden er maar twee soorten echt verbouwd voor commerciële doeleinden namelijk de Coffea Arabica (Arabica) en de Coffea Canephora, beter bekend als Robusta.

Door het kruisen van planten binnen de Coffea familie zijn er nog meer koffiesoorten bijgekomen.

Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.