Mujeres de Giraldo

Samen sterk voor koffieboerinnen

Update Maart 2022

Inmiddels is de groep is al uitgegroeid tot 15 vrouwen, en de eerste trainingen waren een succes. Met heel veel positieve energie en enthousiasme zijn ze begonnen aan hun eerste training. De eerste training werd gegeven door een psycholoog. Hierin hebben de deelnemers handvatten aangereikt gekregen over zelfvertrouwen en empowerment als ondernemende vrouwen in de koffiebusiness.

Door het aanleveren van t-shirts en oa studie materiaal krijgen ze het gevoel dat ze deel uitmaken van een groep en dat ze serieus genomen worden. 

Introductie Mujeres de Giraldo

Met veel enthousiasme introduceren we een nieuwe koffie: Mujeres de Giraldo. Waarom we staan te trappelen om dit nieuws met jou te delen? Niet alleen om de hoge kwaliteit, maar ook omdat deze koffie een belangrijk verhaal vertelt. En dat verhaal gaat zo.

mujeres de giraldo

Er was eens een groep koffieboeren in Giraldo, een dorpje hoog in de bergen van Colombia. Hoewel ze met veel passie de meest smaakvolle koffiebonen groeiden, was er één probleem… De boeren waren vrouwen, en in hun cultuur is het de man die de plantage runt. Ondanks de hoge kwaliteit van hun product heeft hun koffie-initiatief het door gebrek aan succes en steun niet overleefd. Maar we gaan er samen voor zorgen dat daar nu verandering in komt.

Koffie met een missie
Mujeres de Giraldo – vrouwen uit Giraldo – is het resultaat van een groep koffieboerinnen met een missie: de omstandigheden verbeteren voor hun gezinnen en de lokale gemeenschap. Met de hulp en investeringen van Fascino, importeur The Coffee Quest en MVO Nederland krijgen deze vrouwen de training die ze nodig hebben om hun welverdiende plekje in de koffiewereld te veroveren.

Dit project past perfect binnen onze eigen missie: niet alleen kwalitatieve, duurzame koffies inkopen met een eerlijke prijs voor de boer, maar ook iets moois doen voor onze medemens.

trainingsprogramma mujeres de giraldo

Het trainingsprogramma
De training is in september 2021 van start gegaan en zal drie jaar duren. Met een totaal geschat budget van € 12.000,- voor workshops, bezoeken en trainingen verwachten we écht verschil te kunnen maken.

In de tussentijd houden we je graag op de hoogte van wat er allemaal aan het gebeuren is in Giraldo, en genieten we volop van de heerlijke koffie waar ze het allemaal voor doen. En hoe meer je ervan drinkt, hoe groter het budget voor het trainingsprogramma, want voor iedere verkochte kilo gaat er een deel rechtstreeks naar het project!

Een voorproefje?
Nu je het verhaal erachter kent, ben je vast reuzebenieuwd naar de koffie zelf! Mujeres de Giraldo is een volle, romige en stevige koffie, met perfect gebalanceerde ronde en zoete tonen. Als je je ogen sluit, proef je misschien zelfs de subtiele vleugjes melkchocolade, bruine suiker, appel en nectarine.

Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.