Koffiebonen kopen

Je wilt graag koffiebonen kopen, maar je weet niet waar je moet beginnen. De eerste vraag is natuurlijk; waar ben je naar op zoek? 

Je hebt vast gehoord of gelezen dat arabica koffiebonen de beste koffiebonen zijn. Maar is dit ook zo? We maken onderscheid tussen arabica koffiebonen en robusta koffiebonen. Waar moet je op letten als je koffiebonen wilt kopen? Naast het type koffieboon is verse koffiebonen kopen ontzettend belangrijk. Verse koffiebonen zijn niet alleen lekkerder, maar hebben een volle, romige smaak en een dikke cremalaag.

Arabica koffiebonen kopen

Je hebt vast wel eens de term 100% arabica koffiebonen op een koffieverpakking zien staan? Dat moet wel goed zijn denk je dan. Arabica koffiebonen staan bekend om hun verfijnde smaken. Ze groeien op grote hoogte, zijn kwetsbaarder en hebben meer zorg en aandacht nodig dan de robusta koffieboon. Hierdoor zijn arabica koffiebonen ook vaak wat duurder. Er zit een groot verschil in smaak tussen deze 2 koffiesoorten, maar ook in hun vorm en afmeting. Arabica koffiebonen zijn iets groter en ovaler dan robusta bonen die over het algemeen wat kleiner en ronder zijn. Robusta koffiebonen zorgen vaak voor wat extra pit in een koffie en daardoor worden ze vaak gebruikt in espresso melanges.

Wil je graag arabica koffiebonen kopen dan heb je nog keuze uit 100% arabica espressobonen of single origin koffiebonen.

  • Bij Espressobonen, espresso melanges of espresso blends worden verschillende koffiebonen uit diverse herkomstlanden gemelangeerd om bepaalde smaakeigenschappen te creëren. Espressobonen of espresso koffie zijn geen speciale koffiebonen, maar het zijn koffiebonen die geschikt zijn voor de bereiding van een espresso. 100% arabica espressbonen of espresso melanges zijn vaak wat milder en zachter van smaak. Robusta koffiebonen worden vaak aan een espresso melange toegevoegd en zorgen voor wat extra pit en een mooie crema laag. Het is dus helemaal niet verkeerd om robusta koffiebonen in een espresso melange te hebben.

  • Single origin koffiebonen zijn koffiebonen afkomstig uit één land, een regio of van een unieke plantage. Ieder land heeft zijn eigen unieke smaakeigenschappen en dat proef je ook terug in je koffie. Ook single origin koffiebonen kun je gebruiken voor de bereiding van een espresso en/of lungo. Single origin koffiebonen zijn altijd arabica koffiebonen. Wil je arabica koffiebonen kopen, verdiep je dan zeker eens in de wereld van onze single origins.

Ga je arabica koffiebonen kopen, bekijk dan eens ons assortiment espressobonen en espresso melanges. Onze espressobonen en espresso melanges zijn allemaal 100% arabica koffiebonen. Wil je toch eens een melange proberen met robusta? Probeer dan eens onze budget koffiebonen. Weet je nog niet wat je moet kiezen? Probeer dan eens een espresso proefpakket of een van onze andere koffie proefpakketten.

Verse koffiebonen kopen

verse koffiebonen kopen

Daarnaast heeft de versheid van een koffie een grote invloed op de smaak van je koffie in je kopje. Koffiebonen die al een paar weken of maanden in een schap liggen, hebben het grootste gedeelte van hun smaak al verloren en smaken vaak muf en slap. Vers gebrande koffiebonen kopen is dus heel belangrijk.

Wil je graag verse koffiebonen kopen, let er dan op dat je koffiebonen ook écht vers zijn. Koffiebonen uit de supermarkt, van een groothandel of afkomstig uit bijvoorbeeld Italië zijn niet vers. Verse koffiebonen zijn niet langer dan 2 weken geleden gebrand. Vers gebrande koffiebonen zijn het lekkerst ongeveer 5 dagen na branding. Na ongeveer 3-5 weken beginnen ze hun smaakeigenschappen langzaam te verliezen.

Waar kun je dan vers gebrande koffiebonen kopen? Je koopt ze bij ambachtelijke koffiebranderijen of speciaalzaken. Kijk altijd of er een branddatum vermeld staat op de verpakking. Dan weet je zeker dat je verse koffiebonen koopt.

Wist je dat onze vers gebrande koffiebonen nooit ouder zijn dan 3 dagen als ze onze branderij verlaten?

Hoe kun je je verse koffiebonen het beste vers houden? Lees hier alles over hoe je vers gebrande koffiebonen het beste kunt bewaren.

Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.