Groene koffiebonen kopen

Wil je zelf thuis gaan branden en wil je groene koffiebonen kopen? Dan zit je hier goed! Steeds meer mensen willen de uiteindelijke smaak van hun kopje koffie zelf beïnvloeden en controleren. Er zijn een heleboel manieren om je koffie zelf te branden, door middel van thuisbranders, popcorn machines of gewoon in de pan, maar de basis voor een goede kop koffie begint natuurlijk met goede, verse, groene koffie.

Ongebrande koffiebonen kopen

Als je thuis wilt experimenteren zul je op zoek moeten gaan naar bijzondere groene koffiebonen die aan je (smaak) wensen voldoen. Bij ons kun je een groot aantal ongebrande koffiebonen kopen. Wij hebben een breed assortiment ongebrande koffiebonen. Bonen uit verschillende oorsprongslanden met ieder hun eigen smaakeigenschappen. Onze groene koffiebonen worden met zorg geselecteerd, het zijn vaak microlots en/of koffiebonen die wij rechtstreeks bij de boer hebben gekocht (Direct Trade).Omdat we ook regelmatig kleine microlots green coffee kopen, kan het zijn dat een koffie maar beperkt beschikbaar is. Wij zijn het hele jaar door op zoek naar de beste koffiebonen en zorgen ervoor dat al onze koffiebonen van de meest recente oogst afkomstig is. Onze groene koffie bonen zullen nooit ouder zijn dan één jaar en worden onder de beste omstandigheden opgeslagen. Zo weet je zeker dat je altijd een vers product koopt.

Houd ons assortiment goed in de gaten, want bijzondere groene koffiebonen of ongebrande koffiebonen zijn vaak snel uitverkocht.

 

Waar moet je op letten bij groene koffie kopen?

Groene koffiebonen kopen

In onze productomschrijvingen zul je een aantal termen tegenkomen die invloed kunnen hebben op de smaak. Ten eerste is er natuurlijk een onderscheid tussen:
  • Arabica koffiebonen; Dit zijn vaak kwalitatief hoogwaardige koffiebonen. Een arabica koffieplant groeit op grote hoogte, gemiddeld zo'n 1500 mtr, is moeilijker te verbouwen en tevens gevoeliger voor ziekten en plagen. Arabica koffiebonen zijn complexer en verfijnder qua smaak en zijn duurder dan Robusta koffiebonen.
  • Robusta koffiebonen; Een Robusta koffieplant is robuuster, kan op lagere hoogte groeien en is minder vatbaar voor ziekten en plagen. Robusta koffiebonen bevatten meer cafeïne en zijn stevig en soms bitter van smaak.
   Ons assortiment groene koffiebonen bestaat uitsluitend uit Arabica koffiebonen.
   Daarnaast zul je in onze productomschrijvingen de term "processing" tegenkomen. De processing methode heeft ook een grote invloed op de smaak. Je zult de volgende termen tegenkomen:
   • Washed of Wet-Processing; Washed of Wet-Processing koffiebonen zijn vaak fris, clean en fruitig. Ze bevatten vaak fruittonen, bloemige smaakegenschappen en/of bevatten vaak kruidige eigenschappen. Ze hebben vaak een medium tot stevige body en zorgen voor een frisse, belangrijke eerste impressie.
   • Natural of Dry-Processing; Natural of Dry-Processed koffiebonen hebben vaak een zwaardere body met diepere, donkere en meer gevarieerde fruittonen, chocolade smaaktonen en meer uitgesproken kruidige eigenschappen. In blends zorgen ze voor complexiteit en diepgang.
   • Semi-washed of Semi-Dry; Qua smaakeigenschappen zijn ze vergelijkbaar met Natural koffiebonen.

    Uiteraard vermelden wij een uitgebreide smaakomschrijving bij al onze ongebrande koffiebonen waardoor je gemakkelijk een goede keuze kunt maken.
    Is zelf branden toch niet zo jouw ding? Dan doen wij het voor je! Bekijk ons assortiment koffiebonen of espresso koffiebonen.

    Wil je weten hoe je je vers gebrande koffiebonen het beste kunt bewaren? Kijk dan eens naar ons CoffeeVac & TightVac assortiment.

    Kwaliteit

    Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

    Vers

    Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

    Verzending

    Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.