Colombia Mariposa Azul

Onze nieuwe projectkoffie is er eentje om trots op te zijn: de Colombia Mariposa Azul. Deze Colombiaanse ‘blauwe vlinder’ heeft een even mooi verhaal als z’n bijzondere naam doet vermoeden. Een verhaal over innovatie, duurzaamheid en buitengewoon goede koffie. We nemen je graag mee op reis naar de idyllische hellingen van Cuchilla de San Juan, ‘de top van de berg’, in het betoverend groene Colombia.

Colombia Mariposa Azul

Op deze schilderachtige plek worden door 183 gepassioneerde koffieboeren uitzonderlijk goede koffiebonen geteeld. De koffie wordt wereldwijd geprezen om zijn unieke romige, stevige en zoete smaakprofiel, dat perfect in balans is gebracht met tonen van pure chocolade, bruine suiker, karamel, vanille en walnoten.

Van uitdaging naar kans: een circulair systeem 

Maar deze prestatie bracht ook de nodige dilemma’s met zich mee. De pulp, het afval dat ontstaat bij het produceren van koffie, kwam in het water van beken en rivieren terecht, met gevaren voor het lokale ecosysteem als gevolg. Dat dit verhaal een goed einde heeft komt vast niet als een verrassing. Maar wat wél verrassend is, is de innovatieve oplossing van een groep ambitieuze vrouwen binnen de coöperatie.

Koffiepulp een probleem? Integendeel! Met behulp van ijverige wormen en compostering toverden zij het koffieafval om tot organische mest, die vervolgens weer kon worden gebruikt als rijke voedingsbron voor de lokale landbouw. Kleinere voetafdruk, grotere impact.

Dit initiatief leidde tot de oprichting van Amucafe, een door vrouwen geleide coöperatie die zich inzet voor milieubescherming. Momenteel verwerken de vrouwen van Amucafe slechts 10% van het koffieafval van Cuchilla de San Juan, waardoor er een enorm onbenut potentieel wacht. Ze durven dan ook grootser te dromen, maar weten dat ze zonder de juiste middelen niet de impact kunnen bereiken die ze willen.

Amucafe & Fascino bundelen hun krachten

Met een benodigde investering van zo’n € 80.000,- voor machines, materialen, micro-organismen en infrastructuur is alle hulp welkom om de duurzame toekomstplannen van deze vrouwen te kunnen realiseren. Nou, dat hoef je ons geen twee keer te vertellen!

Colombia Mariposa Azul

Voor elke kg Colombia Mariposa Azul die we van deze coöperatie hebben ingekocht, hebben we € 0,75 gedoneerd aan dit goede doel. Drink je dus een kopje van deze uitzonderlijk goede koffie, dan draag je indirect bij aan een groenere toekomst en de bescherming van onze aarde – en in het bijzonder het stukje hemel op aarde dat Cuchilla de San Juan heet. En daar zijn wij, de plaatselijke bevolking, en de vrouwen van Amucafe je dankbaar voor.

Een écht goede koffie dus, met een goed verhaal en een goed gevoel. Je kunt de Colombia Mariposa Azul hier  bekijken en bestellen.

Colombia Mariposa Azul
Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.