Uit de beroemdste koffieregio van Costa Rica

Uit de beroemdste koffieregio van Costa Rica

Costa Rica heeft veel te bieden - een perfect klimaat, goed opgeleide arbeidskrachten, generaties aan koffieteeltexpertise en een levenshouding die passie, schoonheid en de goede dingen in het leven viert. In deze omstandigheden is het niet verwonderlijk dat de koffie die hier wordt geproduceerd tot de beste behoort die je overal kunt vinden.

Finca El Trapiche is gelegen op 1.800 tot 1.900m. De warme dagen en koele nachten helpen bij het verbouwen van deze heerlijke, zoete koffie.

Kevin Naranjo, eigenaar van Finca El Trapiche kweekt oa de koffie variëteit Red Catuai op zijn plantage.

Catuai is een zoete, middelgrote koffievariant die in Brazilië is ontstaan ​​als een kruising tussen Yellow Caturra en Mudo Nova. Vanwege de hoge opbrengsten is het nu een van de meest geteelde variëteiten in Latijns-Amerika. De koffiebessen vallen niet gemakkelijk van de takken wat handig is in gebieden met harde wind.

Finca El Trapiche komt uit de Tarrazú-regio - de beroemdste van de 8 koffieregio's van Costa Rica en met ongeveer 10.000 inwoners (hoewel dat aantal in het oogstseizoen verdrievoudigt). Tarrazú is bijna net zo beroemd om zijn adembenemende uitzichten als om zijn koffie en ligt op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad San Jose.

De regio staat bekend om het produceren van koffie met uitgesproken eigenschappen en met een subtiele chocoladenoot, dit komt voornamelijk door de bodemkenmerken en wordt geholpen door een hoogte van 1200m - 1900m.

Alleen verkrijgbaar in Augustus!