Speciaal gebrand voor filterkoffie - Rwanda Cyato

Speciaal gebrand voor filterkoffie - Rwanda Cyato

De Rwanda Cyato is alles wat je verwacht van een Rwandese koffie. Een frisse, bloemige en fruitige koffie met tonen van appel, kersen en peer. De afdronk is fris en zoet. Een heerlijke, zomerse filterkoffie! 

Ondanks zijn turbulente geschiedenis is Rwanda vandaag de dag een van de lievelingen uit de specialty coffee– en niet zonder reden! 

Het Cyato wasstation bevindt zich in de buurt van het Kivo meer in Rwanda. Het station, gebouwd in 2017 wordt behoord door Tropic Coffee Company en bedient ruim 25 producenten die koffie verbouwen op hoogten van 1.800 tot 2.200 meter.

Koffie is de belangrijkste inkomensbron voor producerende gezinnen. Hun boerderijen zijn klein, vaak slechts 250 tot 350 bomen elk. De meeste families vermengen koffie met maïs, bonen, sorghum en andere zelfvoorzienende gewassen. Ze houden ook geiten en kippen, waarvan de mest als mest kan worden gebruikt.

Gelegen in de buurt van het Kivumeer, bevinden zich boerderijen op voedselrijke slib- en zandgrond die koffiebomen en andere gewassen voeden. Het meer draagt ook bij aan het koele en stabiele klimaat, met temperaturen het hele jaar door gemiddeld 22 tot 25 graden Celsius.

Lees meer over de Rwanda Cyato of probeer deze heerlijke filterkoffie nu vanaf € 6,20 p/250gr