Peru Carranza Geisha - De ideale decemberkoffie!

Peru Carranza Geisha - De ideale decemberkoffie!

Carloman Carranza heeft zijn leven gewijd aan het produceren van koffie van uitstekende kwaliteit. Zijn plantage, Finca El Morelilo, ligt op 1520 meter boven zeeniveau, aan de oever van de Marañon rivier in de stad Gracias a Dios. Naast koffieplaten verbouwt Carloman ook laurierbomen, guave- en cirtrusbomen. Deze bomen zorgen voor schaduw voor de koffieplanten. 

Geisha variëteit
Geisha is een variëteit die voor het eerst werd gedocumenteerd in het Ethiopische dorp Geisha, maar werd pas populair toen een Geisha koffie uit Panama de “Best of Panama” veiling won en de tot nu toe ongehoorde prijs van $ 20,10 per pond ontving. 
Sinds die tijd wordt Geisha beschouwd als een van de meest complexe, intens gearomatiseerde en gewenste profielen van álle koffievariëteiten. Het profiel komt het meeste tot zijn recht wanneer ze boven de 1.500 meter worden verbouwd. Daarnaast vereisen de bomen een strenge en zeer bijzondere zorg en onderhoud. 

Lees meer hier het volledige verhaal over deze bijzonder lekkere decemberkoffie. Wacht niet te lang, de voorraad is beperkt!