Làgrimas de Thelma - Pacamara - Koffie van de maand

Làgrimas de Thelma - Pacamara - Koffie van de maand

Net zoals elk land anders is in cultuur, gewoontes en methoden, zo heeft Guatemala ook zijn eigen manier om koffie te produceren. In Guatemala is het regelmatig zo dat de boer ook de eerste verwerker is. Ze hebben vaak hun eigen molen, droogbedden of patio's. Hierdoor heeft de boer de regie over zijn eigen smaakprofiel en eindproduct. Dit is ook het geval bij de plantage Finca Isnul van Danny Perez.

Danny Perez is een gedreven koffieboer die blijft streven naar de hoogste kwaliteit. Daarnaast experimenteert hij continu met nieuwe methoden en variëteiten. Zo heeft hij naast zijn 'standaard' Caturra variëteit ook de Pacamara variëteit die veel groter en zoeter van smaak is. Deze bijzondere Pacamara boon van het Làgrimas de Thelma microlot hebben wij weten te bemachtigen, Een Pacamara boon is qua omvang een stuk groter dan een "normale" boon en heeft meestal complexe en intense aroma's en een lage zuurgraad. Ze zijn onderscheidend en uniek van smaak en dit is dus absoluut een koffie die je niet mag missen. 

De Guatemala Làgrimas de Thelma is een unieke en bijzondere Pacamara boon met een intens, complex en zoet karakter. Een romige koffie met tonen van bruine suiker en marsepein.  De afdronk is zoet, zacht en romig met nuances van sinaasappel. 

Beperkt verkrijgbaar dus wacht niet te lang!