#WAKEUPTOCORONA actie

#WAKEUPTOCORONA actie

Cilia, onderzoeker op de afdeling Hematologie in het LUMC, koffie-importeur Don Edgar en wij willen onze gezamenlijke koffiepassie inzetten om geld in te zamelen voor een onderzoek naar het coronavirus.

Doordat SARS-CoV-2 een pandemie veroorzaakt heeft, is het van groot belang dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar dit virus. Onderzoekers van de hematologie afdeling van het LUMC willen graag hun steentje bijdragen en hebben daarom een project opgezet om in COVID19 patiënten hun immuunreactie tegen het virus te bestuderen. Met deze kennis hopen ze meer inzicht te krijgen in de vele verschillende symptomen die worden veroorzaakt door dit virus en welke behandelmethode of vaccinatie het beste zou werken. Ze hebben al een goede start gemaakt: de eerste patiënt samples zijn binnen en ze zijn hard bezig met het opzetten van de experimenten.

Maar, subsidiëring voor materiaal en menskracht die nodig zijn voor onderzoek worden normaal gesproken verkregen voordat er begonnen wordt aan een project. Gezien de urgentie zijn ze al begonnen aan het project, maar dit betekent wel dat ze die subsidie nog nodig hebben om het onderzoek verder te kunnen betalen. Het is niet de bedoeling is dat ze deze subsidie uit het geldpotje voor kankeronderzoek halen, daarom proberen ze geld te werven specifiek voor COVID19 onderzoek. 

De promovendus Cilia die aan dit project werkt heeft een grote passie voor koffie en heeft ervaring in de koffiebranche als barista. Samen met ons en koffie-importeur Don Edgar Coffee willen we onze koffiepassie inzetten om geld in te zamelen voor dit COVID19 onderzoek door goede en eerlijke koffie te verkopen.

Je steunt deze actie door onze #wakeuptocorona koffie te kopen. 84% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar dit onderzoek. Liever geen koffie, maar wel enthousiast? Doneer dan rechtstreeks via de actie pagina.