Sumatra Orang Utan

Sumatra Orang Utan

Zoek je een bijzondere en lekkere koffie en help je graag mee het leefgebied van de Orang Utan beschermen? Dan is onze nieuwe Sumatra Orang Utan koffie een absolute aanrader. Je kunt niet alleen genieten van een heerlijke koffie maar je helpt direct mee om het leefgebied van de Orang Utan te beschermen.

Het leefgebied van deze prachtige diersoort wordt steeds kleiner en hier willen wij graag iets aan doen. Samen met bevriende specialty koffiebranderijen ondersteunen wij de leefomstandigheden en de financiële positie van koffieboeren en het leefgebied van de Orang Utan.

De Orang Utan staat op de lijst van bedreigde diersoorten. Het leefgebied, het tropische regenwoud van Sumatra, wordt door de jacht op tropisch hardhout systematisch gekapt. De laatste 2 jaar zijn er per jaar circa 88 voetbalvelden aan tropisch regenwoud verdwenen.

Met het bestellen van deze Direct Trade koffie krijg je dus niet alleen een buitengewoon lekkere koffie, je helpt direct mee om het leefgebeid van de Orang Utan te beschermen.

Lees meer over onze Sumatra Orang Utan koffie in het productoverzicht.

Door zijn specifieke groeigebied in het nevelige tropisch regenwoud op Sumatra en de ecologisch verantwoorde aanbouw ontwikkelt de smaak van deze Sumatra koffie zich anders dan je van koffie uit Indonesië gewend bent. Deze Sumatra Orang Utan koffie is een complexe koffie met een intens vol aroma en met een verrassende en heerlijke zoete smaak van pure chocolade en rozijnen. Een aanrader als espresso en lungo of als basis voor melk specialiteiten, maar ook prima geschikt als filterkoffie.

Verkrijgbaar vanaf € 5,98 p/250gr