Speciaal gebrand voor filterkoffie - Ethiopië Boji Kochere

Speciaal gebrand voor filterkoffie - Ethiopië Boji Kochere

Deze gewassen koffie van het Boji-wasstation in Kochere, Yirgacheffe heeft een karamelzoetheid met een bloemige body en met tonen van steenfruit en citrus. Een heerlijke zoet-frisse en typisch Ethiopische filterkoffie!

Boji is een wasstation in de Kochere. Het bedient ongeveer 500 kleine boeren. Kochere is een koffieteeltgebied in de buurt van de stad Yirgacheffe, de thuisbasis van enkele van de meest geliefde koffiesoorten ter wereld.

De verwerking van de koffiebessen op het Boji wasstation volgt de traditionele Ethiopische methoden. Na een eerste screening worden de bessen drijvend en visueel gecontroleerd. Onderrijpe, overrijpe en beschadigde bessen worden eruit gefilterd. Vervolgens worden de bessen verpulverd en gefermenteerd. Koffie fermenteert 36 tot 72 uur in water. Tijdens de fermentatie wordt het water 3 keer ververst. 
Vervolgens wordt de koffie overgebracht naar het droogveld. Na een dag op de voordroogtafels te hebben gestaan (waar het nogmaals een visuele inspectie plaatsvindt), brengt het droogveldpersoneel de koffie over naar verhoogde bedden waar het tot 12 dagen zal drogen. Het personeel keert het perkament regelmatig om voor een gelijkmatige droging. Eenmaal gedroogd, rusten de koffies in een coöperatief magazijn.