Speciaal gebrand voor filterkoffie - Burundi Gakenke

Speciaal gebrand voor filterkoffie - Burundi Gakenke

De Burundi Gakenke heeft een volle smaak met zoete tonen van tropisch fruit en aardbei en met een frisse, sprankelende afdronk. Een bijzonder lekkere koffie voor al je filterbereidingen.

De koffie industrie in Burundi is afkomstig van 2 miljoen smallholder koffieproducenten die bij elkaar  meer dan 80% van de totale koffie export in Burundi produceren. Om dit getal een beetje in perspectief te plaatsen.. De totale bevolking in Burundi bestaat uit een kleine 11 miljoen mensen, dus de smallholder koffieproducenten omvat ongeveer een vijfde van de totale bevolking. Je kunt dus wel stellen dat Burundi leeft van de koffie. 

Alle koffieplanten in Burundi zijn Arabica koffieplanten. Daarnaast zijn alle koffieplanten van dezelfde Red Bourbon variëteit, wat sterk gereguleerd is door de regering. 

De koffieboeren die aangesloten zijn bij Gakenke CWS krijgen bovengemiddeld betaald voor hun koffiebessen. Als een koffie een wedstrijd wint of verkocht wordt tegen extreem hoge specialty coffee prijzen, dan ontvangt de koffieproducent een extra premie voor het eerstvolgende seizoen.