Peru Tunki? Peru Monteverde!

Peru Tunki? Peru Monteverde!

Begin het jaar goed met onze nieuwe Peru Monteverde! Deze koffie vervangt onze geliefde Peru Tunki. Wees niet bang, de Peru Monteverde is een waardige vervanger! Dit is een volle, romige koffie met tonen van karamel, noten en pruimen. De hele dag door lekker, of je 'm nu drinkt als filterkoffie, espresso, lungo of cappuccino.

Café Monteverde is een producentengroepering die 250 boeren samenbrengt uit het gebied rond Rodriguez de Mendoza. Deze koffie bevat de typische smaakeigenschappen van de regio. 

Oprichters Alfonso Tejada en Karen Araoz, bieden hun eigen Finca Timbuyacu aan als modelboerderij waar leden veel waardevolle vaardigheden op het gebied van teelt en verwerking kunnen leren om hun oogst te helpen verbeteren. 

Leden kunnen een bezoek brengen om meer te weten te komen over boerderijbeheer en oogsten, evenals over praktijken na de oogst zoals fermentatie, wassen en verschillende droogmethoden. Finca Timbuyacu is gespecialiseerd in het trainen van leden in een verscheidenheid aan vaardigheden die hun productiekwaliteit naar het hoogst mogelijke niveau zullen tillen.

Monteverde helpt de kleine boeren bij het nemen van maatregelen voor goed bodembeheer en -behoud. De boeren planten levende barrières en diverse schaduwbomen en voegen contourlijnen toe om erosie te verminderen. Araoz en Tejada nemen ook een actieve rol in de gemeenschappen van hun producenten. In 2010 kocht de organisatie gezamenlijk een speelplaats voor kinderen in één producentengemeenschap. Vervolgens kochten ze in 2014 40 nieuwe matrassen voor kinderen van wie de slaapomstandigheden ondermaats waren.

Wil je meer weten over deze koffie? Of gewoon een keer proberen? Klik dan op deze link of op onderstaande afbeelding.