Onze koffies van The Coffee Quest

Onze koffies van The Coffee Quest

Sinds een aantal jaren werken wij al samen met The Coffee Quest. Drie koffie avonturiers (Ronald, Michiel & Friso) zijn samen continu op zoek naar bijzondere koffies.

Ronald doet dit vanuit Medellin, in Colombia waar hij sinds 2011 woont. Hij staat dagelijks in contact met de koffieproducenten. Friso en Michiel reizen regelmatig de wereld over waar ze intensief samenwerken met producenten uit Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Kameroen, Brazilië, Ethiopië, El Salvador en Indonesië.

The Coffee QuestThe Coffee Quest levert exclusieve single origin koffie's, die ze meestal persoonlijk, ter plekke selecteren. Hun koffie's worden milieuvriendelijk geproduceerd. Met de aankoop van onze koffies uit Colombia die we samen met The Coffee Quest geselecteerd hebben, steun je bovendien projecten voor kinderen van de koffieboeren en de straatkinderen in Medellin.

The Coffee Quest selecteren koffies uit de top 3% van de beste koffie's. Ze gaan op zoek naar de beste variëteiten die altijd met de hand geplukt worden en zorgvuldig verwerkt. Alle koffies worden duurzaam geproduceerd. De meeste producenten zijn ook meerdere keren gecertificeerd. Belangrijk hierbij is dat de producenten die uit eigen overtuiging doen omdat ze het belangrijk vinden dat hun kinderen later een gezond bedrijf in een gezonde omgeving kunnen overnemen.


The Coffee Quest betaalt een eerlijke prijs met een flinke premie voor hun koffies. De boeren besteden erg veel tijd aan een hele zorgvuldige productie en selectie. Dit motiveert hen om op deze voet verder te gaan. De lijnen zijn heel kort waardoor er geen geld in verschillende lagen van tussenhandel terecht komen. Het is belangrijk dat de koffieboeren een goed inkomen verdienen om op milieugebied maar ook voor hen persoonlijk duurzaam te kunnen werken. Koffieboeren uit Latijns Amerika hebben het al jaren heel zwaar. Concurrentie uit lage lonen landen, bodemprijzen en ziektes maken het leven van de traditionele koffieboer haast onmogelijk. De specialty coffee en direct trade markt is voor velen de enige manier om nog te overleven en hun kinderen een toekomst te bieden.

The Coffee Quest TeamDe koffies die wij via The Coffee Quest aanbieden komen van boeren die ze persoonlijk kennen. Ze bezoeken de plantages regelmatig. De hele keten is hierdoor transparant en zo kort mogelijk. The Coffee Quest koopt de koffie zelf bij de producenten in en ze exporteren en importeren hun koffies zelf.

Wil je meer weten over The Coffee Quest? Bezoek dan eens hun website.