Nieuw! Peaberry bonen uit Kenya

Nieuw! Peaberry bonen uit Kenya

Kenya heeft inmiddels een indrukwekkende reputatie opgebouwd op het gebied van specialty coffee. 

De Kiranga plantage is 3,3ha groot en is sinds 1995 in het bezit van Samuel Macharia en zijn familie. Samuel werkt samen met Kahawa Bora Millers. Deze fabriek werd in 2018 geopend en financiert, ondersteunt en verwerkt een grote hoeveelheid specialty coffee.

Kahawa Bora is een dienstverlenend bedrijf voor kleine koffieboeren zoals Samuel. Ze bieden landbouwvoorlichting en ze helpen de boeren om de gezondheid van hun koffieplanten te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Omdat Kahawa Bora ook kleine hoeveelheden kan verwerken krijgen kleine boeren de erkenning die ze verdienen. De koffie is volledig traceerbaar en de boer krijgt een eerlijke prijs. 

Proef de unieke smaakeigenschappen van de Kenya PB Kiranga. Bijzonder lekker voor al je filterkoffie bereidingen (kies dan voor de filterbranding) maar ook heerlijk als espresso!

Deze Keniaanse peaberry bonen hebben een volle, zoete smaak met een bloemig karakter. Een heerlijke, perfect gebalanceerde, koffie met tonen van appel en sinaasappel en met een sprankelende afdronk.