Nieuw & Direct Trade: Honduras El Pinal

Nieuw & Direct Trade: Honduras El Pinal

De El Pinal is een bijzondere en complexe koffie met een traditioneel karakter. Een zoete koffie met tonen van karamel, hazelnoot en pure chocolade en met een volle, zoete en romige afdronk. Een vriendelijke koffie om de hele dag door te drinken.

De El Pinal is een blend afkomstig van 15 kleine koffieboeren. Het samenvoegen van meerdere boeren bij elkaar biedt 2 voordelen: omdat de bonen van verschillende fincas komen is er meer diversiteit en een breder, voller smaakprofiel. Maar daarnaast is er op die manier precies genoeg koffie van een bepaalde blend om aan de brander aan te bieden. Als kleine boer kun je namelijk zomaar direct je bonen aanbieden aan een branderij in Nederland. Daarvoor zijn er te veel obstakels zoals taalproblemen en transport.

Zo hebben wij als enige in Nederland de ‘El Pinal’ koffie gekocht van Cafesmo. En omdat deze koffie van vijftien van de Cafesmo boeren komt, zijn er in Honduras vijftien gezinnen die een betere prijs krijgen voor de koffie die ze hebben verbouwd.

Win win win dus: de boeren blij, wij blij, en jij blij, met deze unieke en bijzondere koffie!

De voorraad is beperkt, wacht dus niet te lang, bestel de Honduras El Pinal hier