Nieuw & Direct Trade - Costa Rica Don Claudio

Nieuw & Direct Trade - Costa Rica Don Claudio

We hebben ons Direct Trade assortiment uitgebreid met een heerlijke, bijzondere koffie uit Costa Rica. 

In november 1962 werd door een groep mannen een coöperatie opgezet genaamd Coopezeledon waar 391 kleine koffieproducten bij aangesloten werden. De raad van bestuur werd geleid door Claudio Gamboa, waar deze koffie naar is vernoemd; Don Claudio. De coöperatie heeft geholpen om de kleine koffie producenten toegang te geven tot de wereldwijde koffiemarkt. 

De Don Claudio koffie is afkomstig van meerdere kleinere koffieboeren in de omgeving van La Piedra De Rivas uit de provincie Perez Zeledon. In de jaren 60 was deze provincie moeilijk bereikbaar door de slechte infrastructuur. Dit zorgde ervoor dat het transport van koffie en dus ook de commercialisering erg moeilijk was en was tevens in handen van particuliere bedrijven. 

De coöperatie verwerkt meer dan de helft van de totale oogst van Perez Zeledon. Alle bonen worden gewassen met regenwater om het proces zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. 

De Costa Rica Don Claudio is een milde, zoete, gebalanceerde koffie met een romige body. Een heerlijke, toegankelijke koffie met tonen van melkchocolade en marsepein en met een levendige, bloemige afdronk. Heerlijk als espresso, maar ook prima geschikt voor filterkoffie.

Lees meer hier over onze nieuwe Direct Trade koffie uit Costa Rica.