Finca “El Paraiso”, een stukje paradijs op aarde?

Finca “El Paraiso”, een stukje paradijs op aarde?

Finca El Paraiso betekent, Boerderij ‘het paradijs’. Deze naam heeft de boerderij niet voor niets, want naast zijn dochters is het boeren bedrijf Ernedis Rodriguez’s oogappeltje.

De Boerderij is 14 Hectare groot, waarvan er 7 gebruikt worden voor koffie. Op de overige 7 staat een prachtig en wild bos. De koffie die verbouwd wordt op Finca El Paraiso is voor 65% Catura variëteit, 25% Castillo. Er staan sinds 3 jaar, ook voor zo’n 10% aan exotische variëteiten zoals Bourbon Sidra, Caturra Chiroso, Java, Typica en Pacamara. Maar deze produceren nu nog geen koffie.

Wij halen momenteel de Castillo variëteit, omdat deze zo lekker zoet en vol is. We zijn erg benieuwd naar wat zijn Exoten gaan doen!

De velden liggen op een gemiddelde hoogte van zo’n 1840 meter, dat is erg hoog. Mede hierdoor is de koffie compact en blijf hij extra lang goed.Tijdens de grote oogst, tussen Mei en Juli, produceert Ernedis zo’n 175 zakken van zijn Hemelse Bonen.

Voor de afname, kan Ernedis rekenen op ons. We hebben ons toegelegd op 2 oogsten in 2020, naast de laatste oogst van 2019 welke jullie nu nog drinken.

Voor de productie kan Ernedis rekenen op zijn 32000 Caturra en Castillo koffieplanten. Vanaf mid-2020 zullen ook de Exotische variëteiten gaan produceren, welke rond kerst 2020 beschikbaar zullen zijn.

Onze Direct-trade partner, The Coffee Quest, is het hele jaar aanwezig in Colombia, om het werk voor ons daar te begeleiden. Samen met The Coffee Quest, kozen we ervoor om Finca El Paraiso te helpen een 4de parabolische droogschuur te bouwen, speciaal voor het drogen van deze speciale koffies.

Voor de koffiedrinker, onze gewaardeerde klant, heeft onze samenwerking met El Paraiso ook zo z’n voordelen.

In ons volgende blog nemen we je mee in de wonderen wereld van parabolisch drogen. Dit mysterieuze proces heeft namelijk zo z’n effect op jouw kopje koffie.

We hopen dat we je interesse gewekt hebben mbt ons werk met Ernedis. Wil je dit verhaal volgen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

<< Deze koffie is niet meer verkrijgbaar >>