Koffie

Wij Nederlanders drinken gemiddeld 4,4 kopjes koffie per dag. Daarmee drinken we meer koffie dan de Italianen. Er zijn een heleboel verschillende soorten koffie beschikbaar met ieder zijn eigen smaak- en karaktereigenschappen.

Wat is koffie eigenlijk?

Koffie is lekker, opwekkend, gezellig en interessant. Wanneer de meeste mensen praten over koffie bedoelen ze koffie als koffieboon of gemalen koffie maar eigenlijk is koffie het zaadje / pit van een stukje fruit wat wij kennen als de koffiebes.

De term koffieboon is gegeven omdat de pit heel veel lijkt op normale bonen maar eigenlijk is er behalve deze gelijkenis geen verdere overeenkomst. Bij de koffie die wij verkopen worden de koffiebessen met de hand geplukt, na het plukken wordt het vruchtvlees van de bes verwijderd wat “processing” of verwerking genoemd wordt. Er zijn verschillende manieren van verwerking welke invloed hebben op de uiteindelijke smaak van de koffie.

Na het verwerken worden de koffiebonen gedroogd en spreken we van groene koffie. Deze groene koffiebonen vormen de basis van onze koffiebranderij. De groene koffiebonen worden in onze branderij gebrand. Hierbij worden suikers in de boon gekarameliseerd en komen er aroma's vrij. Iedere boon heeft zijn eigen unieke smaakeigenschappen. Ben je benieuwd naar deze unieke smaken? Bekijk dan eens ons assortiment koffiebonen of espresso koffiebonen.

Coffee ain't Coffee

koffieZoals onze Engelse vrienden vaak zeggen en ze hebben gelijk. Er bestaan heel veel soorten koffie en de ene koffie is de andere niet. Zo wordt er over het algemeen onderscheid gemaakt tussen "commercial coffee" en "specialty coffee". Specialty coffee zijn koffiebonen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en bijzondere, unieke smaakeigenschappen bevatten. Ons assortiment bestaat dan ook uit een breed assortiment specialty koffiebonen.

Het is van belang dat er met de grootst mogelijke aandacht gewerkt wordt om onze klanten een zo perfect mogelijke koffie aan te bieden. Deze aandacht houden wij vast vanaf de aandacht in de koffielanden tot en met het moment dat wij de koffie aan jou versturen. Zo ben je zeker dat je geniet van de beste koffie met smaken zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Kwaliteit

Duurzaam, eerlijk en verantwoord 100% versheidsgarantie: nooit ouder dan 3 dagen.

Vers

Uit eigen Koffiebranderij - Dagelijks vers gebrand

Verzending

Vóór 15:00 uur besteld, morgen in huis € 3,95 verzendkosten en gratis bezorging vanaf € 45,-.